Om

I vår lilla butik säljer vi fina hudvårdsprodukter utvalda med tanke på ekologiskt, socialt och etiskt ansvar. De är vegan och vackra. Här finns märken som Flowers, Lena Losciale, Organics by Sara, C/O Mineralsmink, Dalit, Malin i Rätan, Björk och Lendelundens Naturpodukter. Vi säljer även DIY flaskor, oljor, lera, örter och milda tvålar. Vi gillar små företag som har ett passionerat hud och miljöintresse.

Vi som jobbar här

AnjaAnja Komi är ansvarig för salongen och är ekologisk hudvårdsterapeut och diplomerad botanisk pedagog. Hon är en lugn och trygg person, vilket också förmedlas till kunden under behandlingen.

– Jag tycker att det är viktigt att behandlingen ska vara behaglig för dig, jag är lyhörd för vad som känns bra. Jag vill att du ska känna dig fräsch och fin efter behandlingen så att du ska kunna fortsätta med ditt liv direkt efteråt. Jag är också bra på att lägga en naturlig make-up.

Anja Komi har arbetat i flera år inom Färg & Förändring som var företaget som startade salongen Grön Lyx innan Anja tog över verksamheten. Hon har mycket god produktkännedom om hudvårdsmärket Flowers som också finns till försäljning i buiken.

Terapeuter som hyr av oss

Helena

Helena Eriksson är diplomerad ekologisk hudvårdsterapeut och diplomerad fytoterapeut.

– För mig är etiska aspekter en viktig del av arbetet. Det självklart att allt vi använder och säljer på salongen är icke-djurtestat, veganskt och om möjligt fair trade, säger Helena om salongens profil.

Helena har lång erfarenhet av att utveckla ekologiska hudvårdsprodukter – hon har bland annat skapat hudvårdsserien Flowers. Helena är även erfaren kursledare och seminariehållare inom ekologisk hudvård.

– Jag håller mig hela tiden insatt i de senaste rönen, både vad gäller naturliga och teknologiska hudvårdsinnovationer. För mig handlar det inte om antingen eller, utan oftast en kombination av dessa två områden. När jag ger behandlingar försöker jag lyfta fram det vackra hos varje människa. Med det menar jag både yttre och inre skönhet.

Helena har också en bakgrund som etik- och livsåskådningsvetare, och är faktiskt även diplomerad kattmassör!

 

Ulrika-CorneliussonUlrika Corneliusson är diplomerad Massageterapeut (Axelson) och utbildad i andra massagetekniker som ayurvedisk kropp, huvud- och ansiktsmassage. Hon är även utbildad i Ekologisk ansiktsbehandling och Ekologisk Hudvård. Hon arrangerar även workshops i hur man gör egna naturliga och ekologiska hudvårdprodukter.

De behandlingar Ulrika erbjuder är Svensk Klassisk Massage (Både terapeutisk för specifika problem men även rent avslappnande) Taktil behandling, Lymfmassage, Ansiktsmassage, Hårbottenmassage, Ayurveda inspirerade behandlingar och Ekologisk Ansiktsbehandling.

Ulrika är också licensierad Yogalärare inom Vinyasa Yoga (GlobalYoga) och Yin Yoga. Hon erbjuder klasser och privata yogalektioner för den som är intresserad.

– Mitt intresse för ekologisk hudvård har vuxit fram genom ett intresse för hälsa, friskvård och miljö. Ett holistiskt perspektiv är viktigt för mig där välmående, hälsa och miljö går hand i hand. I mina behandlingar använder jag  främst en serie ekologiska hudvårdsprodukter från svenska märket Organics by Sara. När jag ger råd i mina massageterapeutiska behandlingar vill jag gärna se helheten till individen där praktiska tips i vardagen ges  tex stretchövningar för olika problem. Det kan också vara om bör söka annan behandling  tex hos sjukgymnast som komplement eller kanske se över sin livssituation med sömn och vanor.

Läs mer om Ulrika på hennes hemsida www.yogabodyorganics.se

 

Tillbaka